De beste apps voor je smart TV

23 maart 2021

Je hebt net een nieuwe smart TV aangeschaft en nu wil je natuurlijk gebruik maken van de beste apps op je nieuwe aanwinst. In dit artikel kom je er achter wat de beste en populairste apps zijn van het moment. 

We hebben alle informatie voor je op een rijtje gezet, zo kan jij gemakkelijk zien welke apps jij nodig hebt.

Software Android Tv

Netflix 

De meest bekende streamingdienst.

Netflix, een van de grootste streamingsdiensten ter wereld. Daar heb je natuurlijk al van gehoord. Het is een soort grote videotheek waar het aanbod van films, series en shows breder is dan je kan bedenken.

Netflix zet de laatste jaren ook hoog in op Netflix originals. Dat zijn alle films en series van Netlfix zelf. De netlfix originals hebben al meerdere nominaties van grote prijzen binnen gesleept.

Helaas wordt Netflix wel soms opgeschoond. Wat betekent dat elke maand er nieuwe films en series opkomen, maar ook worden weggehaald. Zo kan het voorkomen dat je een serie aan het kijken bent en hij eraf word gehaald zonder dat je hem hebt kunnen afkijken.

De kosten van Netlfix ligt tussen de €7.99 – €13,99 per maand.

Netflix Televisie App

YouTube

De grootste video-zoekmachine van de wereld.

YouTube is een handige app om te downloaden op je smart tv. Veel YouTubers leveren nu ook content in 4K kwaliteit. Hierdoor kan je optimaal gebruik maken van je tv en in hoge kwaliteit genieten van je favoriete content creators.

Via YouTube op je smart tv kan je gemakkelijk al je vrienden de nieuwe clip van Lady Gaga laten zien of een compilatie van de leukste vines voor een leuke avond. YouTube geeft je toegang tot veel van dit soort filmpjes op een gemakkelijke manier.

Alleen moet je de reclames op de smart tv bij YouTube bekeken. Deze kun je niet doorspoelen. Dat is heel jammer als je denkt snel een leuk filmpje te kunnen laten zien op je nieuwe tv.

YouTube bied een gratis variant aan, maar heeft ook een betaalde versie waar je geen last hebt van reclames. YouTube Premium kost €11,99 per maand.

Youtube Televisie App

Spotify

De beste muziek streamingdienst van het moment.

Spotify is een van de grootste muziek apps op de wereld. De app is ook verkrijgbaar op je smart tv. Koppel je smartphone aan de tv en je kan al je guilty pleasures beluisteren via de boxen van je smart tv. 

Vaak is Spotify een van de eerste keuzes van artiesten om muziek op te releasen. De app slaat je gegevens op, zodat jij gemakkelijk je favoriete nummers opnieuw kan luisteren.

Spotify biedt zelf geen mogelijkheid om je gegevens te exporteren. Als je waarde hecht aan ‘eigen muziek’, dan kun je beter je muziek aanschaffen op cd of als digitale download.

Spotify heeft verschillende abonnementen, Spotify premium is het meest standaard abonnement en kost maar van €10 per maand.

Spotify Televisie App

Videoland

De grootste streamingdienst van Nederland. 

Videoland is een van de grootste streamingdiensten in Nederland. Ze bieden bijna alle RTL-programma’s aan. Deze kan je terugkijken, vooruitkijken en bij sommige programma’s kan je zelfs het volledige seizoen kijken.

Sommige MTV-programma’s zijn verkrijgbaar op de streamingsdienst en het bedrijf heeft net als netflix ook videoland exclusief. Op deze app kan je een lekker luchtig programma als Ex on the Beach kijken, maar ze bieden ook thrillers aan zoals hun eigen serie zwarte tulp. Er zijn dus vele diverse series verkrijgbaar bij videoland.

Er is nog wel verbetering plaats betreft de internationale films en series. Videoland heeft ook af en toe last van een storing, waardoor je dus geen gebruik kan maken van de app.

Van Videoland kan je gebruik maken voor €9,99 per maand.

Videoland Televisie App

Disney+

De beste app voor je kinderen.

Herbeleef je jeugd via Disney+. Alle films die je vroeger over en over keek zijn hierop beschikbaar. Disney+ biedt al de films en series van Disney, Pixar, Marvel, Star wars en National Geographic.

Een groot fan van Star Wars? Dan kan je met deze app een marathon houden van je lievelings trilogie. Of moet je je kinderen bezighouden zodat jij je werk kan doen? Zet Frozen of Toy Story aan via Disney+ en je kan rustig verder werken.

Een nadeel is wel dat Disney+ echt alleen films en series van Disney en alles wat daar onder valt aanbied. Dus waarschijnlijk heb je niet genoeg aan alleen deze app. Verouderde smart tv’s bieden Disney+ niet aan.

Van Disney+ kan je al gebruik maken voor €6,99 per maand of €69,99 per jaar. 

Disney Plus Televisie App

NPO Start

De Netflix van de lage landen.

NPO start probeert de netflix van de lage landen te worden. Het is de vervanger van NPO gemist en uitzending gemist.

Zonder een betaald account kan je programma’s tot een week terugkijken en programma’s verder kijken op een later moment. Bij een betaald account kan je vaak het hele seizoen en seizoenen daarvoor nog terugkijken.

Een nadeel van NPO start is dat de app niet beschikbaar is op verouderde versies van een smart tv. Het heeft ook niet zo’n breed aanbod als bijvoorbeeld een app als netflix of videoland.

NPO start kost je maar €2,95 per maand.

NPO Start televisie app

Rakuten TV

De beste video-on-demand app. 

Rakuten is een video-on-demand streamingsdienst. Het filmaanbod op de dienst is heel uitgebreid en te vergelijken met de concurrenten. Je betaalt geen abonnementskosten maar per film. Je kan een film huren of kopen. Als je hem huurt is hij meteen beschikbaar voor 48 uur.

Een groot deel van de films op de app is beschikbaar in de Ultra HD-resolutie, en een groot deel daarvan is ook in HDR (HDR 10 of Dolby Vision) beschikbaar. Op het gebied van audio maakt Rakuten TV gebruik van 5.1-kanaals materiaal, en zelfs Dolby Atmos.

De prijzen van films kunnen best hoog zijn. Een film als Finding Dory die in 2016 uitkwam kost €14 om de film te kopen. Als je een leeftijdgrens aanzet geld dat ook voor alle kijkers.

Voor een film te huren op Rakuten TV betaal je tussen de €3 – €5 en om films te kopen ligt de prijs tussen de €8 – €16. 

rakuten

Apple TV

Een app met hoge kwaliteit series.

Apple TV is een streamingsdienst waar je voor maar €5, series kan bekijken. Van alle series wordt elke week 1 nieuwe aflevering toegevoegd.

Alle series en films die worden aangeboden zijn in hoge kwaliteit. Je kan ze zien in 4K, HDR, Dolby Vision of Dolby Atmos. Apple probeert vooral kwaliteit in plaats van kwantiteit te bieden aan de gebruikers.

Het aanbod van Apple TV is heel klein er zijn nu maar 30 series beschikbaar op de streamingdienst. In tegenstelling tot netflix of videoland is dit geen concurrentie.

Je kan al gebruik maken van Apple TV voor €4,99 per maand. 

apple tv
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Goedkope Televisies
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0