Beste gaming tv’s

3 maart 2021

Alle gamers kennen wel het probleem: Je wordt net eerder neergeschoten door je tegenstander en daardoor verlies je het spel. Het kan natuurlijk altijd zijn dat je tegenstander misschien net wat beter is, maar wat nou als het komt door je TV (maar zeg nou eerlijk, het ligt sowieso altijd aan het materiaal toch.. 😁 ) ?

In dit artikel behandelen we de verschillende aandachtspunten voor een game televisie: De input lag, het aantal hertz en de beeldkwaliteit die jij nodig hebt om jouw favoriete game het best te kunnen spelen en zo je tegenstander kan verslaan.

De input lag is belangrijk om mee rekening te houden als je vaak games speelt. De input lag is de vertraging van het moment dat jij op een knop drukt op je controller naar het resultaat dat op het scherm komt. De input lag word aangegeven in milliseconden (ms).

Er zijn nu vele TV’s uitgerust met geavanceerde beeldbewerkingstechnieken waardoor er er vele processen plaatsvinden voordat het resultaat op het scherm verschijnt. Hierdoor ontstaat er een hoge input lag.

Voor een gamer is een hoge input lag niet handig. Dus zorg ervoor bij een gaming TV dat de input lag zo laag mogelijk is.

De juiste verversingssnelheid voor een gamer

Net als bij de input lag is het aantal beelden per seconde ook belangrijk voor een gamer. Het aantal beelden per seconde (Frames per Second / FPS), welke uitgedrukt wordt in Hertz (Hz), is een maat voor het aantal dingen dat er in één enkele seconde gebeurd.

Een voorbeeld hiervan is een beeldverversing van 25 Hz, wat betekend dat er 25 beelden per seconde voorbij komen op je scherm. Het aantal hertz zorgt dus voor het vloeiend lopen van de beelden en dus de game die je speelt.

Een lage frequentie zorgt voor schokkerige beelden. Voor alleen films kijken heb je al genoeg aan een verversingssnelheid van 30 Hz, maar om games goed te kunnen spelen heb je minimaal 60 Hz nodig. Het liefst zelfs 100 Hz. Vooral bij schietspellen ga je dit verschil heel erg merken.

Conclusie: Voor een gamer is een hoge verversingssnelheid erg belangrijk.

Gamen in 4K kwaliteit

De PS5 en de Xbox series ondersteunen 4K beeldkwaliteit. Dit is een van de hoogste beeldkwaliteiten beschikbaar.

4K is een professionele productie en een bioscoop standaard. Hierdoor beleef je je favoriete games op de meest ultieme manier mogelijk. Zorg er dus voor dat je Gaming TV dit ook ondersteunt anders heb je er niks aan.

Gaming tv

De oude generatie VS De nieuwe generatie

Ondersteuning TV met :
Oude generatie
VS
Nieuwe generatie
Input lag
Max. 30Ms
VS
Max. 15Ms
verversingssnelheid
100Hz
VS
100Hz
Beeldkwaliteit
1080p
VS
4K

Het grootste verschil tussen de oude generatie en de nieuwe generatie consoles is dus het beeldkwaliteit. De PS5 en de nieuwe Xbox series ondersteunen 4K. 4K beeldkwaliteit is de hoogste kwaliteit beschikbaar op het moment. Je zult je games op de meest ultieme manier kunnen beleven, maar om daar gebruik van te maken moet de TV die jij aanschaft dat ook kunnen ondersteunen. Wij hebben voor jou de beste gaming TV’s met 4K ondersteuning op een rijtje gezet.

Gaming Tv

De beste gaming tv's van 2021

Nu je weet waar je het best op kunt letten. Hebben wij voor jou de beste gaming TV’s van 2021 op een rijtje gezet. 

1. LG OLED65CX6LA

De TV met een van de laagste input lags.

Deze LG TV heeft een OLED-scherm die ervoor zorgt dat jij levensecht beeldkwaliteit krijgt. Het beeld heeft een diepe zwartweergave met levensechte kleuren. Dankzij Dolby Vision en Dolby Atmos beleef je een echte bioscoopervaring qua beeld en geluid.

De TV heeft een lage input lag van 13 ms. Het aantal hertz ligt bij deze LG TV ook aardig hoog. Met 100 Hz krijg je de verversingsnelheid die je nodig hebt.

2. LG OLED65B9SLA

De hoogste kwaliteit beeld en geluid.

Deze beschikt net als de nummer een over een OLED-scherm met een diepe zwartweergave met levensechte kleuren en een sterk contrast. Als je de tv via wifi met internet verbindt, krijg je toegang tot het overzichtelijke WebOS smart platform. Zo stream je gemakkelijk films en series via Netflix of kijk je snel video’s op YouTube.

Deze TV heeft een lage input lag van 13 ms. De verversingssnelheid is 100 Hz en dat maakt de TV geschikt voor gamers.

3. Samsung QLED 65Q74T

Past zich aan naar jouw kijksituatie.

Deze QLED Samsung TV beschikt over een hoge kwaliteit van beeld en geluid. Het QLED-scherm zorgt voor rijke en pure kleuren. De Adaptive Sound & Picture mode past het beeld en geluid aan naar jouw kijksituatie. Tijdens het gamen word de lage lag input geminimaliseerd.

De TV heeft een lage input lag van 15,4 ms. De verversingssnelheid is bij deze TV ook voldoende. Met 100 Hz heb jij een verversingssnelheid die je nodig hebt om te winnen bij jouw favoriete spel.

4. Samsung QE65Q95T

Een speciaal schermfilter.

Deze Samsung QE65Q95T TV beschikt over een hoge kwaliteit beeld en geluid. Een speciaal schermfilter zorgt ervoor dat je ook het beeld van de zijkant duidelijk kan zien. De full array achtergrond verlichting dimt de donkere delen van het scherm en de lichte delen juist op. Zo ontstaat er een Krachtig contrast.

De TV heeft een lage input lag van 15,4 ms en een verversingssnelheid van 100 Hz. Door deze combinatie word de TV ook nog geschikt voor games.

5. Sony OLED KD-65A8

Geluid uit het scherm.

Deze Sony OLED heeft uiteraard ook een hoog beeld en geluid kwaliteit. Om de kijkervaring toch nog te verhogen maakt de TV gebruik van de Acoustic Surface Audio. Dat betekent dat de TV het geluid produceert uit het scherm. Daardoor komt het geluid van de juiste plekken. De afstandsbediening beschikt over een spraakfunctie en zorgt ervoor dat je, door middel van je stem, de TV kan besturen.

De TV heeft een lage input lag van 18 ms en een hoge verversingssnelheid van 100 Hz. Hierdoor is de TV geschikt voor echte gamers.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Goedkope Televisies
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0