Chromecast: van gewone TV naar Smart TV

22 maart 2021

Je komt terug na een lange dag werken en je wilt lekker ontspannen. Je TV ondersteunt alleen het ‘normale’ TV kijken, dus je pakt je laptop erbij om op dat kleine scherm je favoriete show te bekijken. Het zou zoveel handiger zijn als je op je TV ook Netflix kan kijken.

Je kan altijd een Smart TV aanschaffen, maar dat kan veel geld kosten. Daarom hebben wij voor jou de oplossing: een Chromecast. Door de Chromecast toe te voegen maak je jouw beeldscherm Smart en kan je nu ook Netflix via je TV kijken.

Chromecast

Een Chromecast is een simpel, klein kastje wat je aan je TV aansluit. Je verbind hem gemakkelijk met een HDMI kabel aan je TV. Het is klein van formaat dus zal niet te veel ruimte in beslag nemen.

De Chromecast beschikt over dezelfde Smartsoftware als dat van alle andere smart TV’s. Hij verbind de TV met de WIFI en zo kan jij gebruik maken van alle apps die een smart tv ook heeft. Zo hoef je niet een geheel nieuwe TV aan te schaffen en upgrade je je huidige TV.

Chromcast via HDMI

Chromecast, hoe werkt het?

Een Chromecast werkt als volgt:

  1. Sluit de Chromecast aan op je TV scherm
  2. Voorzie de Chromecast van stroom
  3. selecteer de juiste HDMI-ingang
  4. Download de Google home app
  5. Begin met streamen

Zo gemakkelijk is het en je bent klaar om te streamen binnen 5 minuten. Het streamen doe je via je telefoon. Ook kan je met Apple producten gebruik maken van de app.

Chromecast Ultra

Als je zoekt op de Chromecast ben je vast en zeker ook de Chromecast Ultra tegen gekomen. De Chromecast en de Chromecast Ultra schelen niet veel. Het grootste verschil zit in het beeldkwaliteit.

De Chromecast Ultra zorgt ervoor dat je adembenemend beeldkwaliteit krijgt. Zo kan je entertainment streamen in 4K kwaliteit en HDR, zonder enige moeite. Kristalhelder beeld, diepere kleuren en vloeiendere video’s dat is wat de Chromecast Ultra jou bied.

De XIAOMI Mi TV stick van Samsung

Terwijl de Chromecast de markt domineert, zijn er natuurlijk ook andere mediaboxen waar je gebruik van kan maken. Samsung heeft bijvoorbeeld ook een mediaspeler op de markt gebracht. Met de XIAOMI Mi TV stick kan je gemakkelijk, via een USB-stick,  van je normale TV scherm een Smart TV maken.

Als de USB niet gebruikt word, schakelt hij vanzelf uit. Zo word hij dus ook niet warm en blijft er geen lampje branden.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Goedkope Televisies
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0