De beste NextGen consoles van 2021

26 februari 2021

Sony en Microsoft hebben in 2020 hun nieuwste consoles gelanceerd en natuurlijk zijn alle consoles al uitverkocht. De populariteit van de consoles zijn extreem hoog, want iedereen wilt natuurlijk de nieuwste technologie hebben.

De hoge kwaliteit van de consoles in combinatie met een hoge kwaliteit gaming TV zorgt ervoor dat je het best kan genieten van je favoriete games. 

Beste consoles

Sony heeft sinds lange tijd weer een compleet nieuwe console geïntroduceerd. De PS5 komt zelfs in 2 versie, een standaard versie waar je gebruik kan maken van discs en dus ook alle games van je PS4 kan blijven spelen op de nieuwe console, maar Sony heeft ook een Digital PS5 op de markt gebracht.

Hiermee kan je alleen Online games downloaden, door deze aan te schaffen bespaar je ruimte met alle discs die je normaal hebt, maar ook ongeveer €100 aan kosten voor de nieuwe console.

Het grootste nadeel van de PS5 is de opslagruimte, die is niet heel groot, maar als je de witte platen van de console afhaalt kan je wel toegang krijgen tot input voor externe opslag, maar als je niet zeker weet hoe dit moet, zouden we je dit niet aanraden, want als je iets verkeerds terugplaats dan kan je de hele console verpesten. 

Alle voor- en nadelen van de PS5

9Expert Score
Playstation 5

Positive
  • 4K
  • Hoge Graphicse
  • 120 FPS
  • PC Game ervaring
  • Groot koelsysteem, je hoort de console bijna niet
  • 3D Audio
  • Gevoelige controller
Negatives
  • Kleine opslagruimte
  • Groot in omvang

Het verschil tussen de standaard PS5 en de digital PS5

Het grootste verschil tussen de PS4 en de PS5 is voornamelijk het de kwaliteit. De PS5 kan jouw favoriete games in 4K afspelen in 120 FPS (frames per second). De PS5 heeft dus een extreem hoge snelheid als het aankomt op het laden van games, maar door het hoge aantal frames per second word het verloop van beeld naar beeld beter.

Beste consoles

De Controller: PS5 Dualsense

De controller zelf heeft ook een grote update gehad, door de nieuwe technologie in de controllers word het gamen steeds echter. Elk schot dat je afvuurt voel je afschieten. De controller bootst de gebeurtenissen na van de game, zo creëert het een meer levensechte ervaring.

Beste consoles

Microsofts Next-Gen Console: Xbox X series en de Xbox S series

Rond dezelfde tijd als dat Sony zijn nieuwe next-gen console heeft geïntroduceerd, heeft Sony’s grootste tegenhanger dat ook gedaan. Microsoft heeft in november 2020 de Xbox X Series en de Xbox S Series op de markt gebracht.

Het grootste verschil tussen de X en S series is dat de Xbox X series beschikt over hogere beeldkwaliteit en een disclade, hierdoor kan je fysieke games afspelen en spel ook Blu-ray af. Als je opzoek bent naar een iets krachtigere console dan past de Xbox X Series bij jou.

Verschillen tussen de X- en de S series

Xbox X series
VS
Xbox S Series
Resolutie
8K ondersteuning
VS
4K ondersteuning
Opslagcapaciteit
1TB
VS
512 GB
Prijs
€499
VS
€299
Formaat
Gemiddeld
VS
Klein
Disc lade
VS

De hoge kwaliteit van de Xbox X Series

De kwaliteit van de X series ligt ook iets hoger dan bij de S series. Met de 8K ondersteuning kan hij de hoogste kwaliteit beschikbaar aan, hierdoor ervaar jij je games op een ander level. Je moet natuurlijk ook een 8K Tv hebben daarvoor en de juiste 8K games, anders word alles in 4K afgespeeld wat ook nog steeds zorgt voor een extreem hoog beeldkwaliteit.

Beste consoles

Waarom kies je voor de Xbox S Series

De Xbox S Series is meer geschikt voor als je af en toe een game speelt. Deze console is meer compact en ook geheel digital. Dat betekent dat je net als bij de PS5 digital, geen fysieke discs hebt en daarmee bespaart op ruimte maar ook in de kosten van de console zelf, ook weer bijna €100.

Beste consoles
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Goedkope Televisies
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0