Nieuwe TV kopen: Waar moet je opletten?

19 februari 2021

Een nieuwe TV kopen is toch lastiger dan je denkt. Welke formaat is geschikt voor jouw kamer, welke resolutie heb je nodig, welke functies moet de TV beschikken, heb je nog externe apparaten die je er aan wilt sluiten, kan je de beste films en series makkelijk volgen op TV? Dat zijn veel vragen waar je misschien nog niet naar gekeken hebt, maar wel heel belangrijk zijn bij het aanschaffen van een TV. 

Het is ten slotte toch veel geld en daarom hebben wij voor jou hieronder alle informatie, waar je op moet letten, nog eens op een rijtje.

Het formaat van de TV is heel belangrijk. Sommige mensen kiezen ervoor om een zo groot mogelijke TV aan te schaffen, omdat ze dan denken dat de grote gelijk staat aan het kijkplezier, schijn bedriegt. Bij het aanschaffen van de TV moet je rekening houden met de kijkafstand. De afstand van waar jij zit tot aan de TV. Als je er te dicht op zit heb je niks aan zo’n grote TV. Een belangrijk punt is dat de grote van de TV niet gelijk staat aan de kwaliteit.

Een te kleine is natuurlijk ook niet goed. Als je er te ver van afzit dan kan het zijn dat de ondertiteling niet goed te zien is. Minder mensen kunnen ook gemakkelijk naar het scherm kijken. Bij een grotere TV kunnen meer mensen het scherm goed en duidelijk zien.

Goedkope Tv

De passende resolutie

Zoals al eerder vermeld is, de grote van de TV staat niet gelijk aan een hogere kwaliteit. Met een grote TV heb je vaak ook een hogere resolutie, als 4K, nodig. Als je toch een lage resolutie kiest bij een grote TV kan het zijn dat de beelden minder scherp te zien. De kijkervaring gaat dus omlaag.

Bij een kleinere TV is een 4K resolutie niet echt nodig. Dat komt dus doordat een kleiner scherm minder snel onscherpe beelden krijgt. Als je dus kiest voor een kleinere TV is Full HD al voldoende.

De laatste spelcomputers ondersteunen ook 4K. Dat betekent dat je favoriete games in de hoogste kwaliteit verkrijgbaar zijn. Met een 4K TV ben je dus al voorbereid op de toekomst.

Tv Kopen

De vetste Smart functies

Vele Smart TV’s hebben nu meerdere functies dan alleen het TV kijken. Je kunt nu apps downloaden om je favoriete series op netflix te zien of surfen op het internet en nieuwe kleren bestellen. Tegenwoordig is een TV bijna hetzelfde als je laptop, maar welke heb jij nou nodig.

Als je niet echt een liefhebber bent van series en films en je TV echt gebruikt om
TV te kijken dan heb je waarschijnlijk niets aan al deze functies. Dan hoef je hier niet naar te kijken. Vele nieuwe TV zijn wel smart als jij dus een TV op het oog hebt en deze is smart dan hoef je je geen zorgen te maken, want de smart functies zijn alleen extra’s. Je zult dus geen negatieve gevolgen ervan hebben.

Als je wel een fan bent van series en films dan is een smart TV juist de TV voor jou. Hierdoor kan je soms al met één druk op de knop netflix openen. Vele TV’s zijn al smart, maar bij kleinere TV’s zul je wel moeten opletten. Je ziet vaker dat de kleinere TV’s geen smartfuncties hebben. Let hier dus op. Als je een geschikte TV op het oog hebt, maar hij beschikt niet over smart functies dan is een Chromecast een goede oplossing. Je kan dan gebruik maken van smartfuncties.

Thibault Penin Awol7qqsffm Unsplash

Welke aansluitingen heb jij nodig?

Wil je een Chromecast, spelcomputer of nog zelfs een Blu-ray speler aan je TV koppelen. Let dan goed op dat jouw nieuwe TV  de juiste ingangen hiervoor heeft. Bij vele nieuwe TV’s worden sommige oudere ingangen weggehaald en kan je dus deze apparaten niet meer koppelen.

Let ook op over hoeveel ingangen jouw nieuwe TV beschikt. Als je over meer externe apparaten beschikt dan jouw TV beschikt in ingangen is dat heel vervelend. Heirdoor kan het zijn dat je de stekker steeds moet verwisselen. Dat is natuurlijk niet handig

Als je toch een TV op het oog hebt, maar deze heeft te weinig ingangen kan je een HDMI Switch aanschaffen. Dat is een soort tussenstukje dat meerdere ingangen creëert en je vervolgens het gewenste aantal bezorgt.

Patrick Campanale Qcilde9fmtk Unsplash (1)
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Goedkope Televisies
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0