Smartsoftware: Wat houd het in?

26 februari 2021

Als je opzoek bent naar een nieuwe smart tv ben je vast wel de merken: Tizen, WebOS en Android Tv tegengekomen, maar wat houden deze woorden nou in? Dit zijn dus de Smart platformen van de grootste merken in de Televisie wereld.

Deze platformen zorgen voor de beste Smart functies op jou TV.

SMart

Een Smart TV is een normale TV met vele extra functies. Apps die je normaal op je telefoon of laptop gebruikt worden nu beschikbaar op je TV. Zo kan jij dus vanuit bed naar de beste series op netflix kijken op een groot scherm en hoef je dat niet meer te doen op dat kleine schermpje van je laptop.

Smartsoftware maakt je tegen Smart, zo kan jij dus gemakkelijk schakelen tussen apps als Netflix en weer terug naar Live TV kijken. De software zorgt ervoor dat de TV meerdere functies krijgt en zo krijg jij dus een betere kijkervaring. De meerdere functies zijn apps en bij sommige kan je zelfs gebruik maken van een internet browser.

Schoonmaken tv

Samsungs eigen software, Tizen

Tizen is een Smartsoftware ontworpen door Samsung. Hierdoor hebben Samsung TV’s vaak meer functies dan een Smart TV met een basis Smartsoftware. Bijna elk apparaat van Samsung maakt hier gebruik van. Smartphones, Smartwatches, Smart TV’s en zelfs een paar auto’s maken gebruik van Tizen.

Tizen geeft toegang tot meerdere streamingdiensten. Je kan er bijna alles op bekijken.

Tizen

De Smartsoftware van LG TV's

WebOS is een grote naam in de Smartsoftware wereld. Het ondersteunt vele Smart TV’s en is ook in gebruik bij vele smartphones. LG heeft WebOS gekocht en heeft ervoor gezorgd dat het alleen bij LG TV’s in gebruik is.

LG’s Smartsoftware zorgt ervoor dat je toegang krijgt tot apps, websites, spraakbediening en streamingmogelijkheden. Unieke eigenschappen is dat het werkt met een Magic remote en zo kan jij met je eigen stem schakelen tussen je favoriete apps.

Smart Webos

De Smartondersteuning van Philips en Sony TV's

Android TV is een Smartsoftware van Google. Philips TV’s en Sony TV’s worden ondersteunt door deze software. Android TV legt focus op het helpen van het ontdekken van content op je TV waar jij weer van kan genieten, of het nou Netflix, Amazon Prime Video of Google Play is.

In plaats van dat je gelijk een scherm vol alle apps krijgt, zorgt Android TV ervoor alle pas gebruikte en aanbevolen apps boven aan komen te staan. Zo kan jij snel en gemakkelijk al je apps gebruiken.

Software Android Tv
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Goedkope Televisies
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0