Een televisie als schilderij, kan dat?

22 maart 2021

In vrijwel elk huis vind je dingen aan de muur: Een schilderij, klok of televisie. Maar wist je dat er tegenwoordig ook zoiets is zoals een tv als schilderij? In dit artikel zoeken we deze nieuwe trend voor je uit en bekijken we waar een tv schilderij aan moet voldoen.

Klik hier als je puur opzoek naar de lifestyle televisie aanbiedingen.

Wat is een televisie schilderij

Met een tv schilderij wordt een speciaal soort televisie bedoeld waarbij het apparaat er uit ziet als een schilderij in een lijst en ook dergelijke functionaliteiten bevat. Kenmerkend aan deze televisies is dat de randen zo dun zijn dat deze als frame gezien kan worden. Daarnaast zijn de televisies strak afgewerkt en flinterdun zodat ze strak tegen de muur of op een ezel geplaatst kunnen worden.

Ten slotte bevatten sommige van dit soort televisies naast het uiterlijk een speciale app waardoor het functioneert als schilderij. Deze past de lichtintensiteit en kleuren zo aan dat het net een schilderij lijkt. Zo veranderd de tv in een schilderij als deze uit staat.

Welke tv schilderijen zijn er?

Er zijn verschillende tv schilderijen op de markt verkrijgbaar. Variërend van The Frame van Samsung tot aan LG en Sony modellen. Onderstaand hebben we de beste schilderij televisies voor je neergezet.

Samsung The Frame

De meest bekende variant is Samsung The Frame. Wat deze televisies zo speciaal maakt is de hoge beeldkwaliteit, de One Connect Box en de koppeling met Apple zorgen ervoor dat deze televisie echt een aanrader is.

De One Connect Box zorgt ervoor dat je hoeveelheid aan kabels wordt beperkt naar één en deze ook nog transparant is. Als je televisie uit staat, kan deze in de Art Mode. Hierdoor zie je 1 van de beschikbare 100 kunstwerken.

Het beeld is haarscherp en het design is super. De toevoeging van de Art Mode is ook erg fijn als je geen televisie kijkt, maar geen zwart scherm wil zien.

Het koppelen van je applicaties zoals Netflix en Youtube is zeer eenvoudig. Hierdoor is deze televisie echt een aanrader.

9.3Expert Score
Best getest

Maak je woonkamer nog mooier met een TV die past bij jouw stijl en interieur. The Frame is meer dan een TV. Hij maakt elk moment in je kamer mooier, en beschikt bovendien over de schitterende beeldkwaliteit van QLED. Een schitterende TV als hij aanstaat en een kunstwerk als hij uitstaat.

Pluspunten
 • Schilderij functie werkt zeer correct met sensor
 • AppleTV
 • Zeer hoge beeldkwaliteit
 • Mooie lijst van eikenhout
 • No gap muurbeugel
Minpunten
 • Afstandbediening is wennen
 • TV op pootjes in art mode
 • Art lijst apart bestellen via Samsung nadat je de tv thuis hebt.
Samsung The Frame
Samsung the Frame in actie bij Marcel Ottink (Coolblue)

Sony tv als schilderij met de Sony Bravia

Naast de populaire Samsung QLED the Frame is er ook een tv als schilderij van Sony. Sony heeft namelijk haar dunne Sony KD Bravia modellen op de markt waarmee je kunst in huis haalt. 

2 Opmerkingen
Toon alles Handigst Hoogste Beoordeling Laagste Beoordeling Uw recensie toevoegen
 1. Gaaf! Ik denk dat een schilderij tv best wel mooi zou staan aan onze muur. Ik twijfel alleen nog over het aantal inches. Zou 55 inch niet te klein zijn?

 2. […] Samsung The Frame (TV & Schilderij in een) […]

Laat een reactie achter

Goedkope Televisies
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0