Tips om je TV scherm schoon te maken

25 september 2022

Het is belangrijk om je televisiescherm schoon te houden. Stof en vuil kunnen zich na verloop van tijd ophopen en ervoor zorgen dat het beeld wazig of vervormd wordt. Vaak valt dit op wanneer de zon op het scherm staat.

Bovendien is het belangrijk om bij een ernstige lekkage op het scherm meteen actie te ondernemen om langdurige schade te voorkomen. Hier volgen enkele tips voor het veilig schoonmaken van je televisiescherm.

Wij leggen in een paar simpele stappen uit hoe jij het beste je TV kan schoonmaken.

 • Microvezel doekje 
 • Een kleine beetje water
stoffige tv

De schoonmaakmiddelen die wij je aanraden

Het schoonmaken van je TV moet je uiteraard voorzichtig doen, er mag natuurlijk geen water in aanraking komen met alle techniek.

Voor het schoonmaken van een TV heb je vele verschillende sprays, doekjes en gels, maar een van de makkelijkste schoonmaak manieren om je TV een goed op te frisse is dan toch met alleen een iets vochtig microvezel doekje.

Het doekje houdt gemakkelijk stof en viezigheid vast, dus zo hoef je niet te klungelen met sprays of gels. Met het gebruik van gels en dergelijk kan je er natuurlijk voor zorgen dat de technologie van je TV in aanraking komt met vocht, zo kan je je TV verpesten en met alleen zon doekje is dat risico al een stuk lager.

doekje stof afdoen tv

Hoe maak je je TV schoon?

 • Het eerste wat je moet doen is je TV uitzetten en hem laten afkoelen.
 • Daarna maak je het microvezel doekje een klein beetje nat, wring hem goed uit want er mag geen water tussen de randen van de TV komen.
 • Nu kun je al het stof en de vingerafdrukken gemakkelijk verwijderen van je TV.
 • Duw niet te hard op het scherm, zo zou je de pixels kunnen aantasten en dat is niet nodig, omdat het laagje stof er altijd los op ligt.
Voor moeilijkere vlekken kun je een mild schoonmaakmiddel en water gebruiken, maar zorg ervoor dat je deze oplossing op een onopvallende plek test voordat je het op het scherm gebruikt.

Moeilijkere vlekken TV scherm verwijderen

Als er een ernstiger probleem is, zoals een gemorste vloeistof, moet je de stekker uit het stopcontact halen en het toestel volledig laten drogen voordat je het weer aanzet. Zo voorkom je langdurige schade aan het scherm.

Als je je televisiescherm moet schoonmaken met een mild schoonmaakmiddel en water, volg dan deze stappen:

 1. Test de oplossing op een onopvallende plek voordat je het op het scherm gebruikt. Zo weet je zeker dat de oplossing het scherm niet beschadigt.
 2. Giet een kleine hoeveelheid van de reinigingsoplossing op een zachte doek.
 3. Wrijf de doek zachtjes tegen het scherm om vuil of stof te verwijderen.
 4. Spoel de doek af en herhaal indien nodig.
 5. Veeg het scherm droog met een schone, droge doek.
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Goedkope Televisies
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0