TV Kijken voor ouderen

26 maart 2021

Als je al wat ouder bent wil je natuurlijk gemakkelijk TV kunnen kijken. Vele denken dat door de vele nieuwe technologieën het alleen maar moeilijker word, maar niets is minder waar. Grote TV merken zorgen voor nieuwe innoverende functies op TV’s, maar ook dat je met 1 druk op de knop er gebruik van kan maken.

Spraakfuncties, grote flatscreens en afstandsbedieningen met weinig knoppen zullen daarom interessant zijn voor ouderen.

oude tv

De beste TV voor ouderen heeft een groot scherm, een gemakkelijke besturing en beschikt over een spraakfunctie. Dit allemaal om het zo gemakkelijk mogelijk te maken in het gebruik van de TV.

Het juiste formaat voor het TV scherm

Een groot TV scherm is natuurlijk makkelijk te bekijken, maar hij moet natuurlijk niet te groot zijn. De juiste kijkafstand van een TV zorgt ervoor dat je met plezier TV kijkt.

Een scherp beeld is natuurlijk wel nodig, daarom raden we 4K, QLED of OLED aan. Dit zijn een van de vele scherpen beelden die ook nog vaak energiezuinig zijn.

Met de hoge scherpte zal je geen enkel detail missen zelfs in de meest donkere scénes. Volle kleuren en diepe zwarttinten zorgen voor een echte bioscoop ervaring.

ouderen tv

Het gebruiksgemak

Voor ouderen is een simpele TV het handigst, maar dat betekent niet dat de rest ook simpel hoeft te zijn. Er zijn vele 4K TV’s met een makkelijke besturing waar je echt van kan genieten.

Bijna alle nieuwe TV’s zijn Smart TV’s, hiermee krijg je vele extra functies. Hierdoor denken vele mensen dat de besturing moeilijker word, maar vele merken proberen je zoveel mogelijk functies aan te bieden, maar wel aan te gebruiken met 1 simpele druk op de knop.

De handige spraakbesturing op je afstandsbediening

Vele grote merken als Samsung hebben aan hun TV’s een spraakfunctie toegevoegd. De spraakfunctie zorgt ervoor dat je met je stem kan wisselen tussen kanalen, het geluid harder of zachter en natuurlijk of de TV aan en uit gaat.

Sommige merken hebben de spraakfunctie in de afstandsbediening verwerkt, daar kan je dan net als bij een microfoon inpraten. Andere Merken hebben weer gekozen om de spraakfunctie in de TV te verwerken, de microfoon zit dan in het beeldscherm verwerkt.

De afstandsbediening is wel iets makkelijker daarin, je hoeft namelijk niet hard te praten en kan gemakkelijk erin praten. Daarin hebben de TV’s met de spraakfunctie in het scherm wel een nadeel in.

ouderen tv

Een afstandsbediening voor ouderen

Voor ouderen en slechtzienden is de juiste afstandsbediening belangrijk. Grote knoppen- letters en cijfers zijn daarom al een stap in de goede richting, maar het moet natuurlijk ook makkelijk in gebruik zijn.

Vele Smart TV’s hebben al afstandsbediening met zo min mogelijk knoppen, dus dat zou ook een goede optie kunnen zijn. Deze afstandsbediening zijn wel vaak kleiner in formaat, dat zou een nadeel kunnen zijn.

ouderen afstandsbediening
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Goedkope Televisies
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0