Alle verschillende soorten TV’s op een rijtje

7 november 2022

Je staat in de winkel en wilt een nieuwe TV aanschaffen. Je wordt dood gegooid met allemaal termen zoals LED, OLED, QLED, 4K, 8K, een grote TV of juist weer een kleine TV, maar welke past nou het best bij jou?

Als je een nieuwe TV aanschaft moet je natuurlijk rekening houden met bepaalde dingen zoals, de kijkafstand, de grootte van je kamer en de hoge kwaliteit die je natuurlijk wilt. 

TV

In de afgelopen jaren zijn er vele nieuwe soorten TV’s uitgebracht. Je hebt nu LED TV’s, OLED TV’s, QLED TV’s en vergeet niet de 4K TV’s en de 8K TV’s, maar wat houd het in?

Alle TV’s met een van de bovenstaande beeldschermen, hebben allemaal een hoog kwaliteit beeldscherm. Er zit natuurlijk wel wat verschil in, maar ze zijn allemaal van topkwaliteit.

LED Televisies, LED lampjes achter je TV scherm

LED TV’s maken gebruik van LED-lampjes als lichtbron. Deze zitten achter het scherm en geven minder warmte af, zijn energiezuinig en zorgen voor een hoge beeldkwaliteit.

Bij een Full LED verlichting zitten de LED-lampjes zelfs direct achter het scherm. Een LED TV is eigenlijk een LCD TV met een hogere beeldkwaliteit.

Wat heeft een OLED scherm te bieden

De OLED techniek is bedacht door LG. OLED word ook gebruikt in vele smartphones. Met een OLED TV krijg je diepere zwarttinten en hogere contrasten. Dat komt omdat de LED-lampjes ook kunnen worden uitgeschakeld.

Samsungs QLED TV's, altijd hoge kwaliteit

QLED TV’s zijn een van de grote tegenhangers van de OLED TV’s. Het is ontwikkeld door Samsung en word ook alleen maar verkocht door Samsung. Een combinatie van Quantum dot-technologie en backlight zorgt voor een kleurrijke weergave en een extreem hoge helderheid.

Schoonmaken tv

4x zoveel pixels als een HD TV

4K gaat over de hoeveelheid pixels een TV heeft. Een 4K TV heeft 4x zoveel pixels als een normale HD TV. Door een 4K TV aan te schaffen krijg je dus een van de hoogste beeldresolutie beschikbaar. Elke detail kan je zien, zelfs in de meest donkere scenes. 4K gaat ook vaak hand in hand met de OLED en QLED technologie.

De hoogste beeldresolutie beschikbaar

8K gaat net als bij de 4K over de hoeveelheid pixels een TV heeft. Een 8K TV heeft 4x zoveel pixels als een 4K TV en heeft in totaal dus 33 miljoen pixels. Met een 8K TV krijg je de hoogste beeldresolutie nu verkrijgbaar op de markt. Je ziet de kleinste details, in hoge scherpte.

8K TV’s zijn nog niet veel verkrijgbaar en bekijk ook goed welke externe apparaten de 8K kunnen ondersteunen. De Xbox X series is een van de weinige die dit wel kan.

Schoonmaken tv

Het juiste formaat TV voor jou

Het juiste formaat van de TV hangt af van de kijkafstand. Met de kijkafstand kan je bepalen of je een grote TV of juist een kleine Tv nodig hebt.

Een te kleine TV is natuurlijk niet fijn, zo kan je misschien niet goed zien wat er allemaal gebeurt, maar een te grote TV is ook niet fijn. Zo kun je er weer te snel er te dicht opzitten en kan je net als bij een te kleine TV, niet alles goed volgen.

Kleine TV voor in je slaapkamer of camper

Een kleine TV is een TV niet groter dan 32 inch. Kleine TV’s zijn heel handig voor in een slaapkamer of misschien wel een camper of caravan. 

Sommige kleine TV’s hebben ook smart functies en zo kan je onderweg je favoriete series kijken, maar als deze functies er niet opzitten kan je altijd nog een Chromecast aanschaffen.

Grote TV's zorgen voor een thuisbioscoop

Grote TV’s zijn weer TV’s met een groter scherm formaat dan 58 inch. Deze TV’s maken ook vaak gebruik van de hoge technologieën zoals QLED en OLED en kunnen vaak ook 4K en 8K ondersteunen. Dit is natuurlijke erg handig als je een grote kamer hebt en een soort thuis bioscoop wilt creëren.

TV

De beste merken TV’s

Net als vele verschillende soorten TV’s, ben je er natuurlijk ook achter dat er ook vele verschillende merken zijn, met elk hun eigen extraatjes. Hieronder staan de beste merken voor jou nieuwe TV.

Philips en het Ambilight

Philips is een van de beste merken als het aankomt op kwaliteit en prijs verhouding. Philips levert altijd hoge kwaliteit, maar met passende prijzen die vele mensen kunnen betalen. Ook bieden vele Philips TV’s Ambilight.

Ambilight is een extra ervaring achter het scherm. Philips heeft achter de scherm lampen geplaats en zo speelt alles wat op TV gebeurt nog verder af op de muur.

TV

Samsung en de TV als schilderij

Samsung is een grote naam als het aankomt op technologie. Met hun smartsoftware Tizen krijg je de beste apps op je TV. Met een Samsung TV heb je altijd de hoogste kwaliteit, maar is daardoor wel prijzig.

Samsungs nieuwste TV heeft vele merken doen na laten kijken. Samsung the frame beschikt over hoge kwaliteit kijkervaring, maar als toevoeging beschikt het ook over honderden schilderijen, zo heb je dus niet meer een groot zwart vlak aan de muur hangen.

TV

LG en de NanoCell

LG is ook al lange tijd een grote naam in de TV-wereld. Met de nieuwste ontwikkelingen en hoge kwaliteit, zijn ze een van de beste merken op de TV-markt. LG heeft een breed assortiment en zo kan iedereen wel iets uitkiezen wat perfect bij hun wensen en budget past.

LG heeft ook niet stilgezeten en heeft ook een hoogwaardige TV op de markt gebracht. De LG Nanocell bied pure en levendige kleuren. Ook ondersteunt het 8K en hierdoor krijg jij een bioscoop ervaring bij jou in je eigen huis.

Beste LG Televisie
2 Opmerkingen
Toon alles Handigst Hoogste Beoordeling Laagste Beoordeling Uw recensie toevoegen
  1. Je word dood gegooid met

    Tekst in het begin:
    Word moet met dt dus wordt

Laat een reactie achter

Goedkope Televisies
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0