Handige tips bij het vervoeren van een televisie: Van inpakken tot het vervoeren

26 september 2022

Een televisie is een van de meest verplaatste voorwerpen tijdens een verhuizing. Of je nu door de stad of door het land verhuist, je televisie moet veilig vervoerd worden.

Hier volgen enkele tips voor het inpakken en verhuizen van je televisie, zodat hij in perfecte staat bij je nieuwe huis aankomt.

Hoe pak je je televisie in?

Bij het inpakken van een televisie is het belangrijk de juiste verpakkingsmaterialen te gebruiken en voorzorgsmaatregelen te nemen om schade te voorkomen. Hier volgen enkele tips voor het inpakken van je televisie:

 1. Gebruik schuimvlokken of noppenfolie om de televisie te beschermen.
 2. Wikkel de tv in een deken of handdoek om hem te beschermen tegen krassen.
 3. Zorg ervoor dat de TV stevig is ingepakt en dat er geen beweging in de doos is.
 4. Label de doos “breekbaar” en laat hem zo snel mogelijk bij je nieuwe huis bezorgen.

verhuizen van jouw televisie

Hoe vervoer je de televisie?

 1. Als je een vrachtwagen huurt, zorg er dan voor dat je de tv goed vastzet, zodat hij tijdens het vervoer niet verschuift.
 2. Houd de TV bij het vervoer rechtop en wees voorzichtig bij het nemen van bochten.
 3. Pas op dat je de tv niet laat vallen, en probeer hem nooit zelf te verplaatsen.

Twijfel je toch of het veilig verhuizen van jouw televisie lukt? Dan is de beste manier om gebruik te maken van professionele verhuizers. Zij hebben de nodige ervaring en uitrusting om je tv veilig en zonder incidenten te vervoeren. 

Wat te doen als je televisie beschadigd is tijdens het transport

Als je televisie tijdens het transport beschadigd raakt, zijn er een paar dingen die je kunt doen:

 1. Als de schade minimaal is, probeer het dan zelf te repareren. Er zijn een aantal online tutorials die je kunnen laten zien hoe je veel voorkomende problemen kunt repareren.
 2. Als de schade ernstiger is, breng de tv dan naar een reparatiewinkel. Zij kunnen hem voor je repareren en weer in werkende staat brengen.
 3. Als de schade onherstelbaar is, neem dan contact op met de fabrikant en vraag om vervanging. De meeste fabrikanten hebben een garantieprogramma dat schade door transport dekt.

Wat er ook gebeurt, bewaar altijd je ontvangstbewijs en de garantiegegevens van je televisie. Dit zal helpen wanneer je probeert de televisie gerepareerd of vervangen te krijgen.

Handige tips bij het verhuizen van een televisie

Buiten het inpakken en veilig vervoeren heb ik nog een paar tips die je helpen met het verhuizen van een televisie.

Neem een foto

Het is raadzaam om een foto van de achterkant van de televisie te nemen. Op de televisie zitten veel kabels aangesloten. Door een foto te nemen kan je het installeren van de tv op de nieuwe locatie gemakkelijker maken.

Pak de kabels netjes in

Verwijder de kabels uit de televisie en bind deze bij elkaar met tape. Op deze manier is het installeren van de televisie straks een stuk gemakkelijker i.p.v. een wirwar van kabels.

Demonteer het standaard

Staat je televisie op een standaard? Demonteer het standaard en berg deze netjes op. Vervoer separaat i.p.v. zelfde doos om krassen te voorkomen.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Goedkope Televisies
Logo
Vergelijk items
 • Totaal (0)
Vergelijken
0