Vijf tips voor de gouden televisiematch

12 juli 2021

Lang genoeg heb je met knijpende ogen naar films gekeken en voel je jaloezie om die aanmerkelijke smart tv van je buren  – tijd voor een televisie-upgrade en een eind aan het geslenter in tv outlets. Aangezien een televisie een vrij prijzige aankoop is en er miljoenen advertenties langskomen, is het belangrijk om jóuw match te vinden. Bij Goedkope Televisie zijn er tientallen vergelijkingen te vinden waarbij je diep kan duiken in talloze merken en specificaties. Wij zetten hier alvast op een rijtje voor je wat echt belangrijk is bij de aanschaf van een nieuwe televisie – op naar die gouden match!  

Kijk voorbij de trends

Een smart tv is hip, stijlvol én het voorziet je van alle gemakken. Vooral de smart tv deals en hordes promotende tv aanbieders zijn aantrekkelijk – urenlang Netflix bingewatchen of op Youtube-filmpjes streamen op je flatscreen. Toch is het belangrijk om voorbij alle trends en gesponsorde advertenties te kijken. Zo heb je geen smart tv nodig voor het kijken van series en videoclips – een Chromecast is al de oplossing om in een handomdraai aan al je streambehoeftes tegemoet te komen. Een Chromecast is een apparaat waarmee je heel gemakkelijk films, series en internetpagina’s kan streamen naar je tv. Je smartphone, tablet of laptop hoeft alleen maar gelinkt te worden.

Een gigantisch scherm is ook niet alles

Een belangrijk punt om rekening mee te houden is de grootte van het beeldscherm. Hierin geldt het zeker niet dat dat hoe groter het formaat, hoe beter de televisie. Er zijn veel beeldmaten in je keuze beschikbaar:  van minder dan 32 inch tot immense schermen van wel 65 inch. Dat laatste klinkt best imponerend maar bij een televisiekeuze is de zithoek veel belangrijk dan hoe bioscoopachtig je televisie is. Hoe groter de kijkafstand, hoe grotere televisie je moet aanschaffen. Hier is een vuistregel voor: de afstand moet ongeveer 2 tot 2,5 maal de beelddiagonaal in centimeters zijn voor het beste resultaat. Wanneer je rekening  houdt met de beeldkwaliteit, de kijkhoek én het beelddiagonaal, zit je goed. 

De televisiekenner

Het kan handig zijn om te verdiepen in bepaalde aspecten van televisies. Zo heb je de framerate of terwijl de beeldverversing die aangeeft hoeveel keer per seconde je televisie het beeld kan vernieuwen. Als dit snel is, betekent het dat het beeld vloeiender is. Dit is goed om te weten voor de sportman of de avonturier die wekelijks actiescenes kijkt. Dan wil je niet gestoord worden door een ‘motion blur’. Wanneer je een 500Hz  (Hertz) televisie hebt, kan het beeld 500 maal per seconde ververst worden. Je kunt honderden Hz hebben in je televisie – toch zien onze ogen boven de 200 Hz weinig verschil. Dus vooral verschillen onder de 200 Hz zijn belangrijk.

Geen ergernissen meer

Het is hoogzomer – ondanks dat je de hele dag in de zon hebt gezeten, voel je de behoefte om met een goede documentaire de dag af te sluiten. Het is ergerlijk wanneer je je lampen en de zon in je display ziet – iets wat gebeurd bij glanzende displays. Let eens op wat voor soort scherm je toekomstige tv moet hebben. Kies je voor mat scherm, een glanzende display of de compromis: een TV met een anti-reflectie laag? Het nadeel van een mat display is dat het contrast minder is. Welk scherm je ook uitkiest: sowieso is het handig zo min mogelijk licht aan te hebben – dan krijg je het beste beeld.

Eco televisiekijken

Nederland wordt steeds groener en duurzamer en dat is maar goed ook met alle milieuproblemen. Wanneer je wat extra budget hebt én groen wil televisiekijken, kan je het beste voor de nieuwe LED/LCD modellen gaan. Wil je toch niet het ‘beste’ qua energieverbruik maar wel rekening ermee houden: veel TV’s hebben eco-opties. Denk hierbij aan het aanpassen van de helderheid op het licht in je huiskamer of een automatische uitschakeling van de televisie als niemand kijkt. Let dus op welke energiebesparende functies jouw nieuwe tv heeft.

Realisatie

Je hoofd stroomt over: moet ik nou voor die smart tv gaan of is een 32 inch tv al genoeg voor mij? Is tv outlets afstruinen niet handiger dan reviews lezen? En welke tv aanbieders zijn nou het beste? De smart tv deals komen langs – je ziet door de bomen het bos niet meer. Onthoud dat je nooit écht een foute beslissing kan maken. Zolang je je aan je budget houdt, wat verdiept hebt in televisies en je blij voelt met je aankoop, is er niets aan de hand. Zo kun je via onze handige televisie vergelijkingen met jouw wensen de goedkoopste televisie vinden. Zie het als een interessante zoektocht naar jouw gouden match – het is eigenlijk best leuk! 

Tijd voor reviews

Oké, je weet welke functies je wil en hebt de beginselen van het zoeken naar de beste televisie onder de knie. Met een lading foto’s, productbeschrijvingen en ongevraagd advies van je vriendengroep, ben je klaar voor het laatste deel. Voordat je de officiële keuze maakt en de match gemaakt is, is het belangrijk om reviews te lezen. Goedkope-televisie.nl is een kwalitatieve en betrouwbare manier om nog een extra niveau aan je research toe te voegen. Een uitgebreide analyse, talloze reviews en informatie van onze experts geven al een veel beter beeld van hoe de televisie in het echt gaat zijn. Hieruit maak je lijstjes van plus- en minpunten en binnen no-time heb jij je match.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Goedkope Televisies
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0