Tips om het meeste uit je TV te halen

26 maart 2021

Je koopt een TV en net zoals vele haal je hem eruit, sluit je alle stekkers aan en begin je met TV kijken, maar wat nou als wij je vertellen dat er vaak veel meer uit je TV kan worden gehaald.

Vele TV’s hebben gewone basis instellingen, maar deze kan jij ook zelf nog aanpassen. Hierdoor kan alles aanpassen naar jouw wensen. 

Wij leggen je uit hoe je het meest uit je TV kan halen door deze dingen toe te voegen of te veranderen: 

  • De beeldinstellingen
  • Het geluid verbeteren
  • Je TV ophangen aan de muur
TV

De beeldmodus, contrast, kleurweergave en de helderheid kan je allemaal handmatig instellen. Om de beeldkwaliteit in te stellen kan je het best gebruik maken van een stilstaand beeld, zo kan je gemakkelijker het verschil zien.

Let op bij het contrast dat moet niet te groot zijn, maar dat je moet wel alle details kunnen zien in zowel de lichte als de donkere scenes.

Je kan alles instellen naar jouw voorkeur en zo creëer je een fijnere kijkervaring.

TV

Het beste geluid

Hoewel vele TV’s een hoog kwaliteit aan beeld bieden, blijft vaak de audio achter. Dat is jammer, want je wilt natuurlijk dat de audio van dezelfde kwaliteit is.

In de TV instellingen zijn er geen opties om je geluid te verbeteren, maar wij raden wel aan om bijvoorbeeld een soundbar aan te schaffen.

Een soundbar valt weg onder je TV dus neemt niet veel ruimte in beslag en zorgt ervoor dat de kwaliteit van het beeld en het geluid om 1 lijn komen te liggen, zo creëer je een bioscoop allemaal in jouw eigen huisje.

Wij raden een Sonos Soundbar aan. Sonos is een wat duurder merk, maar je krijgt het geluid wat je verdient en de Sonos apparatuur heeft vaak een lange levensduur.

Sonos Arc

De TV aan de muur

Een TV op een kastje is natuurlijk heel gemakkelijk, je kunt hem zo neer zetten en bent klaar, maar je kunt de TV moeilijker draaien of verplaatsen.

Als je bijvoorbeeld met meerdere mensen bent of je zit aan tafel en je kan het scherm toch net niet goed zien, dan zou het handig zijn om natuurlijk de TV net een klein stukje te kunnen draaien.

Met vele muurbeugels word je TV draaibaar en kantelbaar, zo kan jij vanuit elke hoek prettig TV kijken, pas alleen wel op dat je de juiste muurbeugel aanschaft voor jou TV er zit namelijk wel verschil in.

TV
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Goedkope Televisies
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0